De dankbaarheid doet mij goed

Geplaatst op 23-12-2014 door Abdo Elsamman

Echte Aaf LRHoofd

“De specialist Ouderengeneeskunde kijkt niet alleen naar de longen of het hart, maar naar de mens in zijn geheel. Ik stel mezelf continu de vraag: ‘Hoe verbeter ik de kwaliteit van leven voor deze persoon?’ Iemands verblijf in Meerweide moet zo comfortabel mogelijk zijn. Daar zet ik me 100% voor in.


Ik haal veel energie uit de taken die bij mijn functie horen. Zo ben ik niet alleen arts voor de bewoners, maar ook eerste aanspreekpunt voor de behandelaren op de locatie. Ook zet ik nu met een multidisciplinaire groep de geriatrische revalidatiezorg op en stem ik protocollen af, zoals de opname- en ontslagprocedure.”

Hart

“Een onderdeel van mijn werk is terminale zorg. Het naderend afscheid zorgt logischerwijs voor onrust en verdriet bij de familie. Ik probeer dit proces dan ook zo goed mogelijk te begeleiden door veel uit te leggen. Als zij na het overlijden hun dankbaarheid en waardering uitspreken voor de zorg, doet me dat goed.”

Humor

“Kenmerkend voor de groep mensen waarmee ik werk is hun professionaliteit, maar ook het respect dat er is voor elkaars mening en expertise. Er is ruimte om te zeggen wat je denkt en vindt. Dat vind ik heel bijzonder. En het zorgt voor een fijne samenwerking en goede sfeer. Naast al het harde werken maken we natuurlijk ook tijd voor een praatje en een grapje. Het is plezierig om te werken met collega’s die allemaal hetzelfde doel nastreven: optimale zorg voor onze klanten.”

 

De innemende Abdo Elsamman (48) is 1e specialist Ouderengeneeskunde bij Aafje Meerweide. 

Reageer