Anja de vries 2

Agressief?

Geplaatst op 06-08-2014 door Anja de Vries | 2 reacties

Een vertrouwenspersoon is er voor je, als je wordt lastiggevallen op je werk. Bijvoorbeeld bij agressie en intimidatie. Maar wát houdt dat nu eigenlijk in?

Lees verder
Blog anja

LSD, NIVEA en OMA…..

Geplaatst op 09-07-2014 door Anja de Vries

Pas geleden las ik een zin: “Ïk neem LSD mee, smeer NIVEA en laat OMA thuis!” Huh??? Wat betekent dat nu? Het gaat over communicatie in zorgsituaties. Dus wij met onze cliënten of met familie. Maar ook nu we straks binnen Aafje allemaal teams krijgen die zelfregulerend, zelfsturend of zelforganiserend (of welk woord je er ook voor wilt gebruiken) zullen worden zijn deze ezelsbruggetjes misschien wel handig.

Lees verder
socialmediak

Social media: kansen en missers!

Geplaatst op 11-06-2014 door Anja de Vries

Ik heb het pas ontdekt: de social media. Ja, ik weet het, ik loop aardig achter. Maar ik vond het toch wat eng, vooral ook door verschillende mensen, die bij me zijn gekomen en mijn hulp als vertrouwenspersoon nodig hadden. Want ze waren juist door social media in de problemen gekomen.

Lees verder
Anja de vries

Werkstress

Geplaatst op 23-05-2014 door Anja de Vries

Afgelopen week las ik een stukje in de krant over minister Lodewijk Asscher die een campagne start tegen stress op het werk. Ik denk dat wij werkstress in de zorg allemaal herkennen, zeker in tijden van verandering en onzekerheid. Zoals nu. Minder mensen moeten hetzelfde werk doen en dan ook nog góed. En veel mensen zijn heel onzeker over de toekomst.

Lees verder