Agressief?

Geplaatst op 06-08-2014 door Anja de Vries | 2 reacties

Een vertrouwenspersoon is er voor je, als je wordt lastiggevallen op je werk. Bijvoorbeeld bij agressie en intimidatie. Maar wát houdt dat nu eigenlijk in?


Je kunt worden uitgescholden, er wordt tegen je geschreeuwd of heel fel in discussie gegaan. Discriminerende opmerkingen horen daar ook bij: “Ja, dat hebben vrouwen altijd” of “Die zwarten luisteren ook nooit” Het kan persoonlijk, maar ook via de telefoon en tegenwoordig ook via facebook, twitter of andere social media.
Fysieke agressie kan ook. Schoppen, duwen, slaan, spugen, vernielen en zelfs beroven (zeker als dat gepaard gaat met geweld)

En dan is er ook nog psychische agressie: iemand bedreigen (mondeling of via de mail bijvoorbeeld), chanteren of vernederen. “Jij kunt ook nooit wat”
Dit alles kan gebeuren door een collega, een leidinggevende of een bestuurder (“Ik kan geen goed doen in de ogen van die vrouw”), we noemen het dan pesten.
Of door klanten, patiënten of cliënten. Dit laatste gebeurt veel in de gezondheidszorg: cliënten of familie stellen hogere eisen (soms onredelijk) of soms ook door het ziektebeeld: mensen met dementie kunnen agressief reageren en je slaan zonder dat ze dat zo bedoelen. Maar jij zit wel met de blauwe plekken!


Bij dit alles blijft, dat je moet aangeven waar jouw grenzen liggen. Vaak worden dingen afgedaan met “Ja, dat weet je nu eenmaal als je met dementerenden werkt” of “Maak je je daar druk over? Nou, dan houd je het hier niet lang uit”, maar het juist er over kunnen praten is heel belangrijk. Met je leidinggevende, of (straks) met elkaar in het team. Want het gaat beslist fout als je alles slikt.


Luistert niemand of wil je advies of gewoon even je ei kwijt, kom dan bij de vertrouwenspersoon langs. We kijken dan samen wat de beste aanpak is.

Reageer

Reacties

Geplaatst op 13-11-2016

Linda Van der Horst

Ik heb hulp nodig ik heb as dinsdag een gesprek met onze nieuwe manager
Hw willen ze mij of verplaatsen of ontslaan ivm dat ik hulp geboden heb aan een collega wat in het negatieve is verdaait
Er heerst een angstsfeer in het team dat door 1 a 2 personen een collega die mij al jaren dwars zit
En de team coach die mij twee keer kort heeft gesproken en haar oordeel
Al klip en klaar heeft zij vind mij dominant
Nu dat vind ik dus van haar
En wij hadden een plotselinge vergadering
Eerst zegt ze dat het fijn was dat ik erbij kon zijn en nog geen 1p minuten later verandert de sfeer
Ben ik dominant en egoistisch zei vraagt zelf mijn mening geen ik die oo haar vraag wordt ik hardhandig de mond gesnoert voelt als intimidatie

Geplaatst op 13-11-2016

Linda Van der Horst

Ik werk bij aafje er is een conflict as dinsdag heb ik een gesprek
Met nieuwe manager
Graag zou ik willen dat er iemand die ik vertrouwen kan bij dit gesprek kan zijn
Teamcoach en collega waar het conflic t mee speelt zijn erg dominant