Werkstress

Geplaatst op 23-05-2014 door Anja de Vries

Afgelopen week las ik een stukje in de krant over minister Lodewijk Asscher die een campagne start tegen stress op het werk. Ik denk dat wij werkstress in de zorg allemaal herkennen, zeker in tijden van verandering en onzekerheid. Zoals nu. Minder mensen moeten hetzelfde werk doen en dan ook nog góed. En veel mensen zijn heel onzeker over de toekomst.


De leus "Van hard werken wordt niemand ziek" klopt dan ook niet, want een derde van het ziekteverzuim heeft te maken met 'werkgerelateerde psychische klachten' zoals dat zo mooi heet. Oftewel door stress op je werk kun je wel degelijk ziek worden.


Juist nu Aafje in transitie is, moet je goed kijken wat dit voor jou betekent. Niet alleen praktisch, maar ook wat het psychisch met je doet. En of je het kunt volhouden. Gemakkelijke oplossingen zijn er helaas niet, maar zegt de minister: "Het belangrijkste is zorgen dat je er niet alleen voor staat. Je kunt contact zoeken met een vertrouwenspersoon in je bedrijf, of met een huisarts. Het is niet zo dat werk altijd leuk is, maar je kunt dat deels wel beïnvloeden".


Bij ons is de weg altijd eerst naar je teamleider, maar soms gaat dat niet. Om welke reden dan ook. Bel dan een van de vertrouwenspersonen. Of mail. Er moet een folder op je werkplek liggen (en als dat niet zo is, meld me dat dan aub) Mijn emailadres is: anja.de.vries@aafje.nl

Reageer